ponedjeljak, 18. studenoga 2019.

Čišćenje organizma - detoksikacija

Životni tempo nam  je iz dana u dan sve brži i stresniji, a ako tome dodamo razna onečišćenja koja nas okružuju (iz zraka, tla i vode) možemo samo pretpostaviti koliko nam  je  organizam “onečišćen”.


Nismo  ni svjesni da konzumiranjem teške i nekvalitetne hrane, unošenjem pesticida preko voća i povrća, onečišćenja i toksičnih tvari iz okoliša, te sam način života uzrokuje nakupljanje štetnih tvari u našem organizmu.  To nas čini slabijima, manje koncentriranima te ponekad može dovesti i do depresije, raznih bolesti i preranog starenja.

Detoksikacija  organizma pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Barem jednom godišnje, osobito nakon perioda obilnih obroka za vrijeme blagdana našem tijelu treba odmor. Detoksikacija oslobađa organizam od otrova, ali i ponekog suvišnog kilograma.

Detoksikacija je vitalna komponenta svake prirodne medicine.  Čišćenje organizma je važno kao i higijena tijela.



Tijekom godine ili godina nakupljaju se toksini u tijelu i oni vode do kroničnih poremećaja, disbalansa. Današnji stil života i prehrana pomažu nakupljanju toksina tako da je detoks svakako neophodan.

Naše tijelo je inteligentno, organizam sam radi detoks ali pod uvjetom da sve u njemu funkcionira kako treba. Takodje,  kroz znoj, stolicu i urin tijelo izbacuje toksine, ali je problem taj što je velika većina nas „blokirana“ s toksinima i jednostavno kvalitetan rad organa nije na razini, te to dovodi do nepravilnog ili djelomičnog izbacivanja toksina.

Detoksikacija je ključna za izbacivanje metaboličkih otpada (ama) stimulirajući žlijezde, jetru, bubrege, kožu te kroz znoj, urin i stolicu izbacujemo otrove iz tijela.

Zašto nam je potrebna detoksikacija?

Tijelo svakodnevno izlažemo brojnim toksinima, ispušnim plinovima, nikotinskom dimu i drugim otrovima iz okoline.

Sve češće posežemo za brzom hranom, gotovom i obrađenom, koja sadržava manje vitamina, vlakana i hranjivih tvari te mnogo nepotrebnih šećera, masti, pojačivača okusa, umjetnih boja i konzervansa.

Uza sve navedeno na tijelo utječu i:

• loše navike (pušenje, alkohol…),
• neredovita probava,
• lijena crijeva,
• stres i nedovoljno sna.

Prema svojemu tijelu trebamo se ponašati s poštovanjem, njegovati ga i brinuti se za njega.

Detoksikacija donosi brojne pozitivne promjene.

Nakon završene detoksikacijske kure osjećat ćete se bolje, imati više energije i biti vitalniji.


Više na našem Web sajtu: niksic.biz


Nema komentara:

Objavi komentar