srijeda, 26. prosinca 2018.

5 stvari na koje bi trebalo trošiti više

5 stvari na koje bi trebalo trošiti više :

Umjesto da novac trošite na nebitne stvari i predmete, trošite ga na doživljaje. Doživljaji zauvijekpostaju dio naših života i pomažu nam da postanemo onakvi, kakvi bi zapravo trebali  biti.
1. Učenje / edukacija / samorazvoj
Bez obzira da li imate 15 ili 75 godina, određeni dio Vašeg vremena bi trebalo  posvetiti učenju.
Bilo da se radi o učenju stranog jezika, izučavanju neke nove kulture, religije, o stjecanju znanja i vještina u okviru neke nove struke… novac koji se potroši u ove svrhe, dugoročno se uvijek isplati.
Dok učite, proširujete i obogaćujete dosadašnja znanja, Vaš um postaje otvoren prema potpuno novim svjetovima, a kao što i sama izreka kaže: znanje je moć.

2. Putovanja
Istina je da putovanja često mogu  predstavljati veliki trošak, ipak,  posredstvom njih stječemo nezaboravne doživljaje. Umjesto da trošite novac na materijalne stvari, trošite ga na poljubac kod Ajfelove kule ili večernju šetnju u centru Londona.
3. Muzika
Odlazak na razne muzičke događaje, koncerte, omogućava otkrivanje novih, interesantnih muzičkih pravaca, a prije svega doživljaje, doživljaje, doživljaje…
4. Knjige
Kada kupite knjigu, ona Vam je uvijek na raspolaganju. Ne treba je puniti, uključiti, programirati… Knjiga je kao kapija: čim je otvorite, otvara Vam se jedan novi svijet…
Knjiga nam također pruža nove doživljaje, a može  biti  i dragocjeno sredstvo za produbljivanje znanja iz određenih oblasti.
5. Jela/ restorani
Probati neka nova jela je isto kao i otputovati na neku novu destinaciju u svijetu.
Umjesto da trošite silni novac na najnovije modele mobilnih telefona ili druge sitnice, probajte povremeno neka nova jela, specijalitete koji će Vam otvoriti nove vidike na polju gastronomije.
Ne zaboravite: Trošite novac na stvari koje će Vam ostati u sjećanju kao stalna  uspomena i koje će Vam zagrijati srce uvijek kada ih se  sjetite. Nećete se pokajati!   (Goran J. 2018)

Nema komentara:

Objavi komentar