srijeda, 26. prosinca 2018.

Aloa vera, eliksir dugovječnosti!

Aloa vera, eliksir dugovječnosti!

“Četiri biljke su nezamjenjive u životu jednog muškarca: pšenica, vinova loza, maslina i aloa vera ; prva ga hrani, druga mu razgaljuje srce, treća ga uravnotežuje, a četvrta ga liječi.” (Kristofor Kolumbo)

Ovo je zapisao Kolumbo na nekom od svojih istraživačkih putovanja. Nije to samo za muškarce već i za predstavnice nježnijeg spola. O pšenici, vinu i maslinama ne treba puno govoriti, dovoljno su poznati i priznati ali o Aloi Veri sigurno treba pričati i pisati. Ljekovita svojstva  aloe su nam još misteriozna i nestvarna. Djeluju i pomažu kod mnogih zdravstvenih problema i prevenciji.

Da se malo vratimo kroz povjest

Biljka aloa je poznata od davnina po mnogim ljekovitim svojstvima i poznata je kao eliksir dugovječnosti i  besmtnosti.
Prvi dokazi su pronađeni na zemljanoj pločici pronađenoj u Nippur, u blizini Bagdada, iz 2200 godina prije Krista.
Rod Aloe pripada  obitelji Aloeaceae,  oko 200 vrsta iz Afrike, Madagaskara i Arabije. Ime Aloe je orijentalnoga podrijetla (vjerojatno Arapski) što znači “gorko” ili od grčkog “als-alos”, što znači “sol” podsjeca na gorak okus morske vode.
U asirsko-babilonskoj kulturi, brojni zapisi, govore da se aloja sok (zvan Sibaru ili Siburo) koristio kod probavnih problema.
U starom Egiptu je bio korišten u smjesi za balzamiranje i u terapeutske svrhe. Čak i danas u Egiptu, ova je biljka zasađena na vratima kuće i  simbolizira  dug život i sreću.
Danas Aloa Vera više nije legenda
Njena terapeutska svojstva su  dokazana.
aloavera-eliksirProizvodnjom preparata od Aloe vere bavi se više desetina proizvođača širom svijeta. Prava prirodna Aloa Vera je ona koja je  poslije prerade u boci  zadržala prvobitna svojstva u neizmjenjenom sastavu i obliku. Samo takva Aloa vera posjeduje terapeutsko djelovanje i pozitivno utječe na ukupno zdravstveno stanje.
Proizvodi koji sadrže mali postotak prave Aloe vere, kao i proizvodi nastali korištenjem neadekvatnih tehnologija, isti nemaju terapeutskih vrijednosti jer djelotvornost Aloa vera gel-a zavisi od kvalitete proizvoda.
Samo mali broj od njih na tržište iznosi čisti Aloe vera gel u prirodnom obliku i sadržaju.
Kvalitetni Aloa vera proizvodi dobiveni su od unutarnjeg dijela lista – gela, »hladnim« procesom stabilizacije, uz uporabu prirodnih konzervansa, ekstrakta papaje, morske trave, crnog ribiza.
Vlasnik ovog patenta i postupka stabilizacije kompanija je Forever Living Products, koji je najveći proizvođač, prerađivač i distributer proizvoda na bazi Aloe vere na svijetu.

Nema komentara:

Objavi komentar