četvrtak, 27. prosinca 2018.

Sportski program Forever LP


Vitamini i dodatci prehrani kod sportaša

Biti sportaš i to vrhunski podrazumijeva osim svakodnevnih treninga, pravilnu ishranu. Vitamini i dodatci prehrani kod sportaša su potrebni kao i zdrav način života i mnoga odricanja. Lijepo je kada sportaš uspije napraviti dobre rezultate ali samo on zna čega se sve odrekao da dođe do vrha.

Svijet voli pobjednike

Do vrha nije lako doći , dolaze samo najbolji.

Ako ste svojim talentom, upornim radom i treninzima došli do vrhunskih rezultata u sportu morate se potruditi da ostanete zdravi i u punoj kondiciji na treninzima i natjecanjima.


Jedan od važnih preduvjeta je i zdrava i pravilna prehrana. Naravno kada govorimo o naporima kojima je izloženo tijelo i organizam sportaša veliku ulogu igraju vitamini i dodatci prehrani.


Da bi se napravio plan prehrane s potrebnim dodatcima, vitaminima i mineralima mora se znati spol i dob sportaša, kojim sportom se bavi, intenzitet i trajanje treninga. Sportaš treba dva puta više kalorija nego osoba istih karakteristika koja se ne bavi sportom.  Prehrana mora biti izbalansirana i za vrhunske rezultate treba uključiti i dohranu proizvodima provjerene recepture koju već koriste uspješni sportaši.


Uspjeh nema cijenu

Uspjeh je nešto čemu teže svi a posebno sportaši. Sportski napori kojima je izloženo tijelo sportaša  može negativno uticati na zdravlje.  Stoga je važno pomno odabrati i dozirati ne samo hranu,nego i vitamine za sportaše. Ako izostane kvalitetna ishrana bez dodataka prehrani tijelo neće dobivati potrebnu količinu energije i njegova izdržljivost postaje sve manja. Vitamini su vrlo važni u svakodnevnoj prehrani sportaša.
Vrhunski sportaši sve više odlaze na savjetovanje s nutricionistima . Plan dnevne prehrane s količinama i vrstama namirnica i dodatcima  prehrani postaje sastavni dio brige o zdravlju i fizičkoj kondiciji.
(više na web stranici)

Nema komentara:

Objavi komentar