srijeda, 26. prosinca 2018.

Pasivni prihod

Pasivni prihod – Budite sami svoj šef – odredite sami kada i koliko ćete raditi.

 pasivni prihod

Pasivni prihod

Vjerujem da se možemo složiti oko tvrdnje da se čovjek može osjećati potpuno slobodno jedino ako ima financijsku slobodu. Većina ljudi pod financijskom slobodom podrazumijeva posjedovanje velike količine novca.  Međutim što ako imate dovoljno novca ali nemate dovoljno vremena u kojem možete uživati u tom novcu?

U današnjem svijetu se pridaje veća vrijednost novcu nego vremenu, zato svi mi i mijenjamo naše vrijeme za novac, svakim radnim danom. To je ono što većina zaposlenika radi – prodajemo svojih 8 sati dnevno firmi za koju radimo.

Postavlja se pitanje

Kako doći do novca a da pri tome ne prodajemo svoje dragocjeno vrijeme?  Odgovor je vrlo jednostavan: pasivnim prihodom.
pasivan-prihodPasivni prihod je prihod kojeg primamo redovito a bez našeg aktivnog rada i bez naše prisutnosti. Jednom uložimo napor i vrijeme za određeni posao ili projekt i onda nam se to u budućnosti višestruko vraća a da mi više nemamo potrebu za bilo kakvim djelovanjem.
Kako doći do pasivnog prihoda? Sigurno to ne možemo kao zaposlenici. Zaposliti se u nekoj firmi i raditi svaki dan osam ili više sati nije način da se zaradi pasivan prihod. To nije pravi način da se ostvari financijska sloboda.
Potrebno je stvoriti situaciju u kojoj će novac raditi za nas umjesto da mi radimo za novac. To nije lako ali nije ni nemoguće. Uglavnom je potrebno da promijenimo naš mentalitet zaposlenika. Potrebno je i  da se riješimo starih navika i oslobodimo sve svoje potencijale koji se kriju u nama.

Nema komentara:

Objavi komentar