subota, 19. siječnja 2019.

Biznis čije je vrijeme došlo

Interne biznis, biznis budućnosti...


Biznis koji je tu oko nas i koji će se prema svim svjetskim predviđanjima razvijati najbrže u narednih 10 - 20 godina.

Zašto su ta predviđanja upravo u mnogim  medijima.  Iz prostog razloga što su faktori koji su nam potrebni za uspjeh već u našim rukama. Imamo ih u količinama koji nam daju dovoljno garancija da su nam šanse za uspjeh dosta dobre. U biznisu su faktori za uspjeh: investicija (u prijevodu novac) - ne nužno na prvom mjestu, te znanje iz određene oblasti i najvažnije zelja za uspjehom.


Investicija se često odnosi na alat s kojim želimo raditi, a upravo za internet biznis mnogi od nas imaju alate na raspolaganju (internet vezu, laptop, mobilno telefon). Drugi faktor je znanje iz određene oblasti. Međutim znanje se stječe, do znanja se dolazi radom i vježbom, a danas je upravo znanje nama svima na raspolaganju i u neposrednoj blizini. Dakle, potrebna je u većini slučajeva samo naša odluka i izbor.

Šanse su nam velike, međutim jako puno pravimo grešaka upravo kod odluke. Nismo ni svjesni da naš izbor prvog koraka puno znači u daljem hodu. Biramo biznis po onome što nam obećava "netko" na svojoj stranici "privlačenja". Odlučujemo najčešće prema obećanjima za koje "kratko" vrijeme ćemo biti "bogati". Zaboravljamo na  izreku naših predaka "Bogatstvo ne dolazi preko noći" koja je i danas aktualna.

Prvi cilj kod izbora bi nam trebao biti  -  da vrlo brzo dođemo do pokrivanja uloženih sredstava i da krenemo sa zaradom. Zašto nam je to jako važno. Ako na uložena sredstva, 100, 200 ili 1000 nečega počnemo dobivati i mali iznos, uložit ćemo dodatni trud za napredak (veća investicija, više vremena za učenje, posvećenost) i napredak je pred nama.

Mnogi od nas upravo tu rade grešku, odaberu kompaniju koja ne može osigurati zaradu za 3 ili 6 mjeseci jer i sama je u fazi razvoja i onda dolazi do teškog razočaranja. Isto ponavljamo više puta i normalno je da poslije tog iskustva proglašavamo internet biznis "prevarom".

Međutim, poželjno je izabrati kompaniju koja radi na tržištu duže vrijeme ( pet, deset i više godina), i kompaniju koja radi sa konkretnom robom ili uslugama. Nikako ne one koje tek danas kreću (puno obećavaju ali rizik je jako veliki, jer će ih malo opstati na tržištu).

Znanje koje nam je neophodno za rad, a koje ne posjedujemo, potrebno je da barem u osnovnim koracima brzo do njega dođemo. Način na koji to možemo je veoma jednostavan, naći nekoga tko je to već uradio prije nas, prošao sve korake, prepreke i postigao uspjeh. Što bolji učitelj i učenik će biti bolji. Međutim naš mentalitet nas često sprječava u tome. Poštapalica tipa "neću ja raditi za nekog drugog - on će se obogatiti na moj račun i sl.. u krajnosti nas dovodi da trošimo vise i novca i vremena, a šanse za uspjeh smanjujemo. I sama konstatacija nije točna. jer radeći bilo koji posao uvijek će biti netko tko od nas ima "koristi" bilo kompanija ili pojedinac.

Želja za uspjehom mora biti u nama, jer ako je nema past ćemo na prvoj prepreci. Pročitajmo biografije npr. nekih uspješnih sportaša pa ćemo lako utvrditi da su do uspjeha došli preko mnogih prepeka i uz pomoć učitelja odnosno trenera.

Ono što svakako treba naglasiti da pored zarade  u internet poslovanju:

*SAMI STE SVOJ ŠEF
*RADITE KOLIKO ŽELITE
*RADITE KADA ŽELITE I ODAKLE ŽELITE

I na kraju …. , INTERNE JE BIZNIS BUDUĆNOSTI I NJEGOVO VRIJEME TEK DOLAZI!!!

Nema komentara:

Objavi komentar