srijeda, 27. veljače 2019.

Biznis je...

Biznis je samo put kojim koračamo jer smo ga sami izabrali.  Na tom putu će biti puno lijepoga, puno prepreka i puno materijala za "živjeti život"

Danas kada pričamo o temi kako započeti i od istog napraviti nekakav rezultat, često ne marimo za osnovne postavke;
MARKETINGMOTIVACIJA




1. Vrijeme


2. Talenat


3. Novac


4. Želja za uspjehom




1. Vrijeme - Svi se žurimo, htjeli bi odmah sutra da smo bogati i da samo zato što smo vidjeli negdje ili kod nekoga da on je uspio, da i mi sutra to isto uradimo. Zaboravimo ga pitati koliko je vremena i drugih resursa uložio da bi došao do onoga gdje je sada. Nama se čini da smo mi bogom dani i da to isto možemo učiniti odmah. Nije istina i za svaki ozbiljan posao potrebno je 3 do 5 godina i to da bi se samo stalo na noge. odnosno da bi imali više prihoda od rashoda i da bi mogli da počnemo i da malo uživamo, odnosno da posvetimo vremena i sebi.


2. Talenat je neophodan za pokretanje bilo kakvog posla. Ako ga imamo možemo očekivati da ćemo i neophodno vrijeme za stabilizaciju i normalizaciju našeg poslovanja možda skratiti i dovesti sebe u položaj da ne čekamo svih pet godina za to. Ali nemojmo očekivati da će se to drastično smanjiti. U svakom poslu bit će i krivih poteza, pa samim tim i potrebe da vraćanjem korak u nazad i skretanje sa zamišljenog puta.


3. Novac za alate, bilo oni stvarni alati ili alati za našu edukaciju potreban je u samom startu u nekim količinama, ali ne zaboravimo da otvaranjem biznisa tek počinjemo da ga otkrivamo i da će nam biti potrebno još, za stvari koje u početku nismo ni sanjali da su neophodni za naš biznis. Dobra strana je što to možemo da nadopunjujemo u hodu i da samim protokom našeg angažmana bit ćemo vještiji u trošenju novca za neophodne stvari. odnosno naš izbor će biti bolji jer u međuvremenu smo i naučili o istom.


4. Želja za uspjehom i strast je neophodno da posjedujemo za naš biznis. Jer ako ga nemamo prve prepreke koje se pojave na našem putu će nas odvesti na razmišljanja "zašto je to meni bilo potrebno", pa to je teško, to nitko neće i sl... odnosno dovesti će nas do razmišljanja o nečemu sto nam ne donosi u našem razvoju pomake. Želja i strast su nam potrebni da teškoće na putu koje će se pojaviti, rješavamo s osmijehom na licu. Sve poteškoće koje se pojave a trenutno nisu rješive, potrebno ih je staviti u ladicu i ostaviti za bolja vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar