ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Aloa Vera Gelly

Aloa Vera Gelly za zdravlje i ljepotu 


Aloe Vera Gelly  je gusti prozirni gel drevne afričke biljke Aloe. Prvi dokazi su pronađeni na zemljanojpločici u Nippuru u blizini Bagdada 2200 godina p.n.e. Nazivaju je biljka besmrtnosti zbog svojih terapeutskih svojstava. Čak i danas u Egiptu ova biljka zasađena kod ulaznih kućnih vrata simbolizira dug život i sreću.
Aloa je biljka iz porodice ljiljana i uzgaja se u umjerenoj klimi. Kod nas na otvorenom može se naći u Dalmaciji i Primorju a može se uzgajati i u sobnim uvjetima.

Barbadensis Miller

Najpoznatija vrsta je Aloe Vera ili Barbadensis Miller. Ima duge zelene listove koji završavaju bodljom. Listovi su mesnati i obrubljeni bodljama s dvije strane a u sredini su ispunjeni želeom. Upravo taj žele je izvor hranjivih sastojaka.  Može konzumirati kao Aloe Vera Gel ili u gušćoj varijanti kao Aloe Vera Gelly.
Na slici gore, vidite kako treba odstraniti bodlje s lista i poslije toga skinuti gornju i donju koru i izvaditi žele. Taj žele je Forever Living patentirao u 100 % stabilizirani gel u zelenu kremu Aloe Vera Gelly u tubi.
Gusti prozirni gel, Aloe Vera Gelly sadrži hidratantne i hranjive sastojke koji se vrlo lako upijaju u kožu,njeguju je hrane i umiruju.

Nema komentara:

Objavi komentar