ponedjeljak, 2. prosinca 2019.

Ulaganje u sebe - povećanje osobne vrijednosti


"Ulaganje u sebe je najbolja stvar koju možete napraviti. Radite sve što može unaprijediti vaš talent – to vam nitko ne može oduzeti” ( W. Buffett.)


Ulaganjem u sebe radimo na tome da postanemo bolji – mentalno, fizički i financijski. Učenje je cjeloživotni proces i uvijek postoji dodatni prostor za svladavanje novih vještina.

Učenje je cjeloživotni proces.

Kao u svemu postoje i iznimke. Međutim, umjesto da se oslanjate na “sretnu zvijezdu” i maštate o tome kako ste baš vi jedna od takvih, bolje je rješenje, poraditi  na tome da steknete nova znanja i vještine?

Mnogi smatraju kako učenje prestaje izlaskom iz škole ili fakulteta, ali to nije tako. Proces učenja traje cijeloga života, a usvajanjem novih vještina i znanja otvaraju nam se i nove mogućnosti.

Znanje traži ulaganje, i to ne samo vremena, već i drugih resursa. I ne zaboravimo da ih imamo u dovoljnim količinama – mi sami raspolažemo s njima. Okrenimo se oko sebe, i shvatit ćemo da smo uložili dosta toga u nepotrebne i u većini materijalne stvari. I zato je potrebno osloboditi se onoga na čega trošimo vrijeme a ne ispunjava nas i ne donosi nam ništa novoga.

Mnogi od nas su nezadovoljni sa sobom ali nisu spremni da poduzmu korake koji će ih možda odvesti i u neizvjesnost. Iz razloga straha prema budućnosti, odlažemo krucijalne odluke za sutra i  mirimo se s  situacijom koja je.

Nema komentara:

Objavi komentar