utorak, 3. prosinca 2019.

Nordijsko hodanje

Hodanje ili "nordijsko" hodanje??

Došlo je vrijeme hladnoće, snijega i temperature oko nule. Mnoge od nas to će natjerati da više vremena provedemo uz tople peći ili uz radijatore. Dakako tu je Tv ili neka dobra knjiga. Zaboravljamo da je ipak potrebno i malo da se bavimo s fizičkom aktivnosti. iz tih razloga predlažemo da obratimo pozornost na nešto što kod nas izaziva samo mali smiješak. Kada nekoga i sretnemo sa štapovima u rukama, i to u obje ruke, pomislimo na zimu i skijanje. Što ako nema snijega, i nakon prvog iznenađenja shvatimo da je to ipak "ono" što smo negdje i vidjeli da pojedinci i grupe rade.

Zašto bi se počeli baviti NORDIJSKIM hodanjem???

Hodanje s posebno dizajniranim štapovima, kod nas je relativno nov način kretanja i tjelovježbe premda se u skandinavskim zemljama nordijskim hodanjem bavi više milijuna ljudi. Smatra se da 15 minuta nordijskog hodanja na organizam djeluje kao 21 minuta vožnje biciklom ili 12 minuta trčanja. Pri tome se troši dvostruko više kalorija.

Potrebno je imati sportske cipele ili tenisice, sportsku odjeću prilagođenu vremenskim uvjetima i dakako štapove. Nordijsko hodanje vrlo je zahvalan sport jer se njime može baviti bilo tko, neovisno o godinama, spolu i fizičkoj spremi.

Zašto je bolje od običnog hodanja?


Više na našem Web sajtu: niksic.biz


Nema komentara:

Objavi komentar