utorak, 29. siječnja 2019.

Internet i mobilna tehnologija

Rad od kuće, da ili ne

Napretkom tehnologije omogućeno nam je da  biramo, hoćemo li raditi od kuće ili ići na posao. Rad koji ne podrazumijeva vezanost za određeni poslovni prostor i fiksno radno vrijeme postaje sve popularniji. Međutim stare navike kod mnogih ostaju i teško ih je promijeniti. Ipak za neke ljude to je prilika da se bave s onim što vole na način na koji žele. Biramo sami vrijeme, a to nam omogućava da uživamo u ostatku vremena po našim željama, te da budemo kreativniji i inspirativni u samom poslu.


Internet i mobilna tehnologija, odnosno alati koje već posjedujemo i s njima se služim svih 24 sata,  omogućuju nam poslove koji nisu vezani za određeno mjesto i vrijeme, a zaposlene lišavaju obaveze prisustva u zatvorenim uredskim prostorijama. Takav rad donosi i manje operativne troškove poslovanja, a time i veću dobit.

Oni koji lakše funkcioniraju kada su sami, i kada je mir u njihovom okruženju donose bolje rezultate. Neki ljudi naprosto ne funkcioniraju u masi, u pretrpanim uredima, radeći po nekim ustaljenim pravilima i to se jako odražava na njihov uspjeh u poslu, produktivnost i kreativnost.

Fleksibilnost poslovanja


Rad od kuće posebno odgovara osobama koje vole osjećaje sigurnosti i udobnosti koje imaju u svom prostoru. Takav rad odgovara i osobama koje vole stvari imati pod kontrolom. Također odgovara i onima koje konstantna komunikacija s drugima opterećuje i umara. Bez obzira kakav ste tip osobe, valja imati na umu da rad od kuće ima i prednosti i mana. Omogućava veću fleksibilnost, komoditet i štedi vrijeme koje se gubi putovanjem na posao i s posla, što je u velikim gradovima na dnevnoj bazi veliko vrijeme. Isto se može iskoristiti za osobne ili obiteljske trenutke, te nam vratiti kreativnost, inspiraciju i volju za sam rad. Posao od kuće, ako ga želimo obavljati učinkovito, zahtijeva određenu razinu discipline i organiziranosti. S tim poslom ako ga želimo raditi na pravi način, moramo živjeti 24 sata i tu je najveća razlika u odnosu na "pravi" posao.

Normalno da se kod "pravog posla" podrazumijeva otići na posao, odraditi 8 sati i doći kući. To od nas poslije odrađenog ne zahtijeva bilo kakav misaoni ili drugi angažman dok ne dođemo "opet".

Treba dobro razmisliti što nam više odgovara – prednosti i mane i jednoga i drugoga staviti na vagu…i odlučiti se...

Nema komentara:

Objavi komentar