ponedjeljak, 23. rujna 2019.

Zašto se vraćamo u prošlost

Zašto s onim što je prošlo zamaramo sebe i okolinu. Zašto se vraćamo u prošlost? Koji su razlozi da se opterećujemo istima ako je to već daleko iza nas. Često nas to opterećuje iako znamo da si ne možemo pomoći i istu vratiti i promijeniti. Nije dovoljno ako smo slike stavili u ladicu koja nam nije na dohvat ruke, spalili pisma … I što se desilo – sve su slike ostale u glavi, a osjećaji u srcu. Jednostavno nismo ništa promijenili u svojoj glavi i svom ponašanju.

Za nas i našu budućnost bolje je prihvaćanje prošlosti, prihvaćanje tzv. pogrešaka i neuspjeha i razumijevanje da smo tu gdje jesmo. Mi  smo takva osoba kakva jesmo,  danas baš ZBOG, a ne unatoč našoj prošlosti.  Mi smo tu sa svim našim iskustvima, usponima i padovima i baš ZBOG njih.
Plakati i žaliti za nečim što jesmo ili nismo, zaboraviti, potiskivati ili baciti u prvu korpu.. Ne, ne ide to baš tako lako i to je dobra vijest.
Ići dalje, s prošlošću je naša realnost, ali ne i isticati istu na prvo mjesto. Ostaviti je tamo gdje pripada i iz nje izvući ono što nas nadahnjuje za ići naprijed s većom i jačom energijom.

Nema komentara:

Objavi komentar