četvrtak, 17. listopada 2019.

Zašto Je Teško Odrediti Cilj

Zašto nam je teško odrediti cilj u životu, kako to riješiti brzo i učinkovito.

Mnogi "experti" smatraju da je najveći krivac za to strah od neuspjeha. A razlog za to je najčešće postavljanje nerealnog cilja. Ako upravo to radimo, znači da ne znamo svoje vrijednosti i ono što stvarno možemo.
Prilikom određivanja cilja važno je da on bude realan kako ne bismo brzo pregorjeli i prelako odustali. Uvijek trebamo planirati prema svojim mogućnostima, dodati neku vrijednost na to, ali ne previše jer će nas uz put čekati puno prepreka. Kada govorimo o cilju i procesu ostvarenja istog, važno je imati na umu da se preko 95 posto našeg vremena odvija “na putu” do cilja. Samo putovanje do cilja moramo učiniti što zanimljivijim i kvalitetnijim jer će isto jako uticati na nas i na našu kvalitetu života. Samim tim će nam davati energiju i samopouzdanje da nastavimo putovati izabranim putem.
Kvaliteta putovanja ka cilju može nas jako motivirati da istrajemo, ali samo ako na tom putu vidimo rezultate, a s time će i naše samopouzdanje dodatno rasti.
Kada postavljamo ciljeve veoma je važno da se radi o ciljevima koji nas uzbuđuju, stimuliraju, da to budu ciljevi zbog kojih ćemo, kada na njih pomislimo, krenuti dalje. Isto tako vrlo je važno znati svoje vrijednosti i ono što možemo, pa ćemo lakše znati što želimo.

Nema komentara:

Objavi komentar