utorak, 15. listopada 2019.

Brzi badminton

Speed Badminton – brzi tenis

Funkcija fizičke aktivnosti je, osim postizanja i održavanja željene tjelesne težine i održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Mnogima je redovna fizička aktivnost upravo najbolji „lijek“ protiv svakodnevnih životnih situacija. Osjećaj sreće koji osjećamo nakon same fizičke aktivnosti je najbolja nagrada za uloženi trud.
Osim različitih sportskih aktivnosti u dvoranama i sportskim centrima, mnogi od nas se odlučuju za aktivnosti na otvorenom. Iste imaju jednake pozitivne učinke, a svježi zrak dodatna su prednost.
Predlažemo vam da obratite pozornost na jedan relativno novi sport, ili da je nazovemo još bolje igra, a pojavio i na našim prostorima. Dobar je iz jednog jako jednostavnog razloga, možemo ga igrati skoro pa svi, bez obzira na godine i sportsko znanje. Isti je spoj raznih sportova pa su nam lako dohvatljive vještine istoga, a time nam sam sport postaje jako zanimljiv i želja nam za istim često javlja.
Želja za većom brzinom igre.
Speedminton ili Speed Badminton je relativno nova igra reketom. U pitanju je brza verzija badmintona koja je nastala kao rezultat želje da se od badmintona napravi aktivnost koja će se moći upražnjavati na najrazličitijim mjestima. U odnosu na klasični, brzi badminton ne zahtijeva puno posebnih uvjeta. Nema mrežu i koristi drugačiju verziju loptice a podsjeća na badminton jednako kao i na tenis i skvoš.
Iako je potekao od badmintona, speedminton zahtjeva više energije i fizičke spremnosti jer je bitno dinamičniji. Ali, je ujedno i fleksibilnije forme i moguće ga je igrati gotovo u svakoj vrsti prostora i na svakoj vrsti podloge. Čak ni površina prekrivena snijegom nije prepreka za igranje ovog sporta.
Upravo želja za većom brzinom igre dirigirala je izradu drugačije, brže loptice za igru. Specijalna loptica za speedminton je teža od one badmintonske i adekvatnija za igranje na otvorenom. Lakše se opire vjetru i bitno je brža od klasične badmintonske loptice zbog čega je i prozvana “speeder” (brza loptica). Ovu izmjenu pratili su i reketi koji su nešto drugačiji nego u tenisu i u badmintonu i podsjećaju na rekete za skvoš.
Više na našem web sajtu: niksic.biz

Nema komentara:

Objavi komentar