srijeda, 25. rujna 2019.

Želiš Li Stariti Sporije?

Briga o vlastitom tijelu i duhu jedan je od glavnih preduvjeta za duboku i sretnu starost. Ako želimo stariti sporije, za naše tijelo je potrebna kvalitetna ishrana i naravno aktivnost, odnosno kretanje samog tijela. Svemu tome dodajmo još malo smijeha, dobre prijatelje i kvalitetan san – i plan za duži život je ispred nas.
Mali grijesi ne škode tijelu, ali općenita ako nismo barem 30 minuta dnevno u pokretu, a tome još dodamo neodgovornu prehranu, na pravom smo putu ka bržem kraju našeg puta.

Svega umjereno

Ono što stavljamo u usta utječe na naše fizičke mentalne funkcije. Određena hrana zapravo može pomoći da usporimo ili ubrzamo sami proces. . U osnovi, sva hrana i piće prolaze kroz želudac, a na kraju završe u tankom crijevu. Naše tanko crijevo razgrađuje sve što jedemo i pijemo na osnovne elemente, uključujući vitamine, minerale i hranjive tvari. Naša crijeva dostavljaju vitamine, minerale i hranjive sastojke iz zdrave hrane u stanice našeg tijela, koji osiguravaju prehranu. Suprotno tome, kada jedemo lošu hranu, i mi ćemo se poslije nekog vremena osjećati isto tako loše..

Nema komentara:

Objavi komentar